01.06.2018

Bente Strømsnes Høyen ved Polarsirkelen videregående skole har sendt oss følgende tekst der hun anbefaler andre skoler å søke lærermobilitet og/eller elevutveksling gjennom Nordplus-programmet:

Polarsirkelen videregående skole har nettopp avsluttet et prosjekt med  Riga School of Art and Design med tittelen  “Development of teaching methods in Design and Art”.
 

Høsten 2017 ble vi innvilget stipend for 10 lærermobiliteter (5 fra hvert land) til å dra på besøk til hverandres skoler og jobbe med undervisning. Stipendene ble godkjent av Nordplus Junior programmet og skulle dekke reise og opphold for alle lærerne.
 

5 lærere fra Riga kom til Polarsirkelen videregående skole i oktober 2017 og gjennomførte undervisningstimer med våre elever. Det ble et flott møte mellom lærere og elever, og mellom lærer/lærer. Vi hadde fine diskusjoner og gode opplegg med fokus på læringsmetoder.
 

Seinere samme høst besøkte to lærere fra vår skole Riga. De resterende 3 mobilitetene ble bruk i april 2018.
 

Det å få mulighet til å kunne jobbe sammen med andre lands lærere utvider ens egen horisont, og gir en mulighet til å se undervisning fra flere sider. Vi fra Norge la spesielt merke til profesjonaliteten som preget den latviske skolen i å presentere oppgaver elevene hadde gjort. Samtidig merket lærerne fra Riga at atmosfæren mellom lærer/ elev var mye mer åpen og tillitsvekkende i Norge.
 

Jeg vil absolutt anbefale lærere om å søke mulighet for lærermobilitet eller elevutveksling gjennom Nordplus programmet. På nettsiden www.nordplus.org finner en opplysning om hvordan søke og mulighet for å søke partnere. Gjennom nettstedet www.etwinning.no kan en også legge ut en profil og på den måten ha mulighet for å kontakte andre eller bli kontaktet av partnere som ønsker samarbeid.

Fra besøket ved Riga School of Art and Design.
Foto: Bente Strømsnes Høyen

Besøk oss:

SEILET - Huset for kunst og kultur i skolen

Fossveien 24 (inngang fra Steenstrupsgate)

0551 Oslo

Postadresse:

PB 2073, Grünerløkka

0505 Oslo

Kontakt oss:

452 31 262

kontor @ kunstogdesign.no

Medlemsservice: 

452 98 609

kontor @ kunstogdesign.no

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

Kunst og design i skolen

er medlem i SEF

Ansvarlig nettredaktør:

Bibbi Omtveit

 

© 2014 KUA DESIGN
Kristian.andaur@gmail.com