KONTINUUM

-masterutstilling i estetiske fag

29.05.2017

24. mai åpnet utstillingen til avgangsstudentene ved master i estetiske fag, KONTINUUM. Rektor ved HiOA, Curt Rice holdt åpningstalen og samtlige masteroppgaver ble kort presentert.

 

Masterstudiet har fire studieretninger: fagdidaktikk: kunst og håndverk, drama og teaterkommunikasjon, mote og samfunn og kunst i samfunnet.

 

De 13 studentene på studieretningen fagdidaktikk: kunst og design tar utgangspunkt i kunst- og designfaglig virksomhet som sikter mot skole-, kunst og kultursektoren. Studentenes arbeider viser et bredt spekter av aktuelle problemområder. Studentene har blant annet arbeidet med vurdering i kunst og håndverk, grafiske teknikker, håndskrift, lærerkompetanse i trearbeid, digitale verktøy og sosiale medier.

 

Utstillingen står frem til 1. juni, kl 21:00.

Sted: Foajéen (nedre plan), Pilestredet 32, Oslo

Masteroppgavene blir etterhvert tilgjengelige på https://oda.hioa.no/nb/

Her er noen bilder fra utstillingen:

Vilde Johansen har skrevet masteroppgaven "Aktualisering av sløydtradisjoner. Et studie av et historisk læreverk i sløyd". Den praktiske undersøkelsen består av en gjennomførelse av de 25 obligatoriske oppgavene i læreverket Hjelp til selvhjelp, Sløidlære for skole og hjem, forfattet av Hans Konrad Kjennerud (1911).

 

 

"Trearbeid og praktis kunnskap. Å utdanne hele mennesket", er tittelen på avhandlingen til Christina Stubberud. Hun undersøker hun blant annet hvordan trerabeid kan aktualiseres og gjøres mer praksisnært.

 

 

"Symaskin-hardangersøm", er tittelen på oppgaven til Kathrine Ovesen. Hun har undersøkt om det er mulig å iavareta et tradisjonelt håndverk ved å modernisere det. Utstillingen viser et stort lappeteppe og klær hun har brodert på.

 

"Lærerkompetanse i trearbeid. En undersøkelse av faglærerutdanningen i design, kunst og håndverk v/HSN og HiOA" er tittelen på Tomina Holtens masteroppgave. Hun undersøker hvordan trearbeid blir verdsatt ved de to faglærerstudiene.

 

Besøk oss:

SEILET - Huset for kunst og kultur i skolen

Fossveien 24 (inngang fra Steenstrupsgate)

0551 Oslo

Postadresse:

PB 2073, Grünerløkka

0505 Oslo

Kontakt oss:

452 31 262

kontor @ kunstogdesign.no

Medlemsservice: 

452 98 609

kontor @ kunstogdesign.no

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

Kunst og design i skolen

er medlem i SEF

Ansvarlig nettredaktør:

Bibbi Omtveit

 

© 2014 KUA DESIGN
Kristian.andaur@gmail.com