09.08.2017

Norske Kunsthåndverkere (NK) har gleden av å invitere til Firing Up konferanse på flotte Stormen Kulturhus i Bodø 7. september 2017. 

Konferansen skal vise kulturarbeidere, skoleledere og lærere keramikkens fascinerende fagområde og tenne gløden for keramikk i undervisningen. Målet med konferansen er at flere skoleledere og lærere prioriterer keramikk i kunst- og håndverksundervisningen og skape oppmerksomhet rundt situasjonen for estetiske fag i skolen.

I løpet av dagen vil du få et innblikk i keramikkens rike historie – fra gamle japanske tradisjoner og steinalderkeramikk til dagens samtidskeramikk, og det vil være inspirerende eksempler fra gjennomførte Firing Up-prosjekter. Vi vil også se eksempler på hvordan visuell kunst kan engasjere barn og unge. Til sist bringer vi fagpersoner og politikere sammen for å diskutere status for estetiske fag i skolen.

Inngang kr 400
NK-medlemmer/studenter kr 200 
Lunsj er inkludert i prisen.
Billettavgift tilkommer.

Ta med deg din favorittkopp i keramikk til konferansen!

Påmeldingsfrist: 31. august

Firing Up i Norge er inspirert av ideer fra vår søsterorganisasjon Crafts Council i Storbritannia. Prosjektet skal bokstavelig talt, ved å ta i bruk glemt utstyr på skolene, tenne gløden for keramikk fra laveste til øverste skoletrinn. Keramikere spiller en viktig rolle i denne modellen. Med Firing Up vil kunstnere formidle kunnskap og erfaringer i en ny sammenheng, tenne interessen hos de neste generasjonene og få rik erfaring tilbake. Prosjektet skal gi lærere og elever kunnskap og glede ved å arbeide med keramikk og leire som skapende materiale samt vekke bevissthet om glemte ressurser og gammel kultur.

For å få en varig effekt skal ideen bak prosjektet over tid fases inn i skolen, kulturskolene og DKS-ordningen etter tre–fire års utprøving i NK. NK mottok prosjektmidler fra Kulturrådet (Kunstløftet) og satte i gang pilotprosjektet våren 2015. Prosjektet mottok midler fra Kulturrådet for videreføring i 2016 og 2017, fra avdeling kulturvern og visuell kunst. 

Elevarbeid fra Trondjord skole i Tromsø. Elevene har hatt besøk av keramiker Marit Ellisiv Landsend som har undervist elevene i keramikk i en periode. Foto: Marit Ellisiv Landsend

Besøk oss:

SEILET - Huset for kunst og kultur i skolen

Fossveien 24 (inngang fra Steenstrupsgate)

0551 Oslo

Postadresse:

PB 2073, Grünerløkka

0505 Oslo

Kontakt oss:

452 31 262

kontor @ kunstogdesign.no

Medlemsservice: 

452 98 609

kontor @ kunstogdesign.no

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

Kunst og design i skolen

er medlem i SEF

Ansvarlig nettredaktør:

Bibbi Omtveit

 

© 2014 KUA DESIGN
Kristian.andaur@gmail.com