Den kulturelle skolesekken styrkes

 

19.08.15

 

Regjeringen endrer organiseringen av Den kulturelle skolesekken (DKS) og gir Rikskonsertene nytt og utvidet mandat, nytt navn og nye oppgaver som en nasjonal enhet for alle kunstuttrykkene i DKS. Samtidig styrkes ordningen med 12,2 millioner kroner.

 

Dette formidlet Kulturminister Thorhild Widvey på en pressekonferanse vedrørende DKS 18. august. Med bakgrunn i evalueringer pekte Widvey på flere av utfordringene DKS har hatt. – Flere rapporter har påvist ujevn kvalitet, og behov for bedre samarbeid mellom skole- og kultursektor. Omleggingen skal heve kvaliteten på elevenes tilbud, styrke de ulike kunstuttrykkene, og redusere byråkrati, uttaler Widvey.

 

Med omorganiseringen ønsker Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet et tettere samarbeid mellom skole- og kultursektoren, og høyere og jevnere kvalitet på kulturtilbudene. Statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Birgitte Jordahl la vekt på at DKS i for liten grad har vektlagt bredde innen kulturtilbudene. Hun understrekte også at DKS ikke skal erstatte de praktiske-estetiske fagene i skolen, men være et kulturtilbud utover disse fagene.

 

Vi følger opp saken og kommer med mer informasjon etterhvert.

 

Mandat for ny nasjonal enhet for Den kulturelle skolesekken kan leses her

 

 

 

 

 

 

 

Besøk oss:

SEILET - Huset for kunst og kultur i skolen

Fossveien 24 (inngang fra Steenstrupsgate)

0551 Oslo

Postadresse:

PB 2073, Grünerløkka

0505 Oslo

Kontakt oss:

452 31 262

kontor @ kunstogdesign.no

Medlemsservice: 

452 98 609

kontor @ kunstogdesign.no

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

Kunst og design i skolen

er medlem i SEF

Ansvarlig nettredaktør:

Bibbi Omtveit

 

© 2014 KUA DESIGN
Kristian.andaur@gmail.com