Forside 519.jpg
Aktuelt
Annonser

Torsdag 30. januar 2020 blir det ny debatt på SEILET - huset for kunst og kultur i skolen. Denne gangen tar vi opp eksamen og vurdering i fagene kunst og håndverk og musikk. Innledere og mer informasjon kommer i desember. Les mer her.

Regjeringen vil styrke de praktiske og estetiske fagene med strategien "Skaperglede, engasjement og utforskertrang". Planen understreker betydningen av estetiske læreprosesser og praktiske arbeidsformer i alle fag. Begrepet estetiske læreprosesser nevnes hele 14 ganger. Vi spør: Hva er estetiske læreprosesser?

Dato: tirsdag 26.11.2019, kl 18.00-20.00. Hvor: SEILET - huset for kunst og kultur i skolen. Les mer.

Den nye læreplanen er klar

I dag var det pressekonferanse på Smestad skole i Oslo der Jan Tore Sanner la frem de nye læreplanene. Vi er svært glade for at kunst og håndverk ikke deles på ungdomstrinnet. Det har vi kjempet hardt for! Les mer.

Deltakerne på KDA-konferansen 2019 er dypt bekymret over at tilbudene innen praktiske og estetiske fag bygges ned av fylkespolitikere og skoleeiere rundt om i landet - regjering og storting må komme på banen. Les mer.

Vår daglige leder gjennom flere år går av med pensjon 31. mars 2020. Vi søker derfor ny daglig leder til vår virksomhet. Kunst og design i skolen er en interesseorganisasjon som skal ivareta design, kunst og håndverk i opplæringen, på alle nivå fra barnehage til høyere utdanning. Les mer her.

De nye læreplanene publiseres på Udir sine sider 18. november kl 10:00. Vi kommer tilbake med kommentarer.

Vi erfarer at det i flere fylker i landet for tiden planlegges å kutte i tilbudet i videregående skole. Vi krever at fylkespolitikerne i alle de fylker som nå tenker på å kutte i tilbudet til praktiske og estetiske fag besinner seg. Les mer.

15. november arrangeres Kunst, design og arkitektur 2019 - en konferanse for lærere i videregående skole. Konferansen finner sted på OsloMet. Les mer her.

1 / 3

Please reload

KDiS_logo_vertikal_fullfarge.jpg

Besøk oss:

SEILET - Huset for kunst og kultur i skolen

Fossveien 24 (inngang fra Steenstrupsgate)

0551 Oslo

Postadresse:

PB 2073, Grünerløkka

0505 Oslo

Kontakt oss:

452 31 262

kontor @ kunstogdesign.no

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

Kunst og design i skolen

er medlem i SEF

© 2014 KUA DESIGN
Kristian.andaur@gmail.com

Ansvarlig nettredaktør:

Bibbi Omtveit